Hur gör tillagar man bäst klassiska revbensspjäll på kamadogrillen? Gör så här! Det här receptet tar lite tid. Men vad passar bättre än att tillaga spareribs på helgen, i solskenet, med en öl i handen?
Fler recept för din kamadogrill hittar du här.
TID: 6 TIMMAR | TYP: FLÄSK | ANTAL PERSONER: VALFRITT
DU BEHÖVER
- Antal ribs efter behov
- Grillrub
- 2 Smoke Chunks Oak
- BBQ-sås
- Honung
- Jack Daniels
- The Bastard ställ för revbensspjäll
- Dropplåt
- Slaktarpapper
GÖR SÅ HÄR
- Ta bort hinnan på insidan av revbenen med hushållspapper.
- Strö generöst med grillrub över revbenen och gnid in det ordentligt i köttet. (Gör detta helst en dag i förväg, låt ligga minst 12 timmar i kylskåpet)
- Värm upp grillen till 130°C och placera bitarna av rökved direkt på den glödande grillkolen, sätt din Plate Setter emellan och lägg revbenen i ditt revbensställ på gallret.
- Låt spjällen röka i ungefär 20 minuter och sänk sedan temperaturen till cirka 110°C och rök revbenen i ytterligare 2 timmar och 40 minuter vid denna temperatur (3*).
- Omslut revbenen med slaktarpapper eller aluminiumfolie och häll över lite Jack Daniels med lite honung, omslut väl och tillaga i ytterligare 2 timmar vid 120°C (2*).
- Ta bort aluminiumfolien/slaktarpappret och lägg tillbaka ribbsen i ställningen. Sedan, under den sista timmen, pensla dem regelbundet (var 10:e minut) med BBQ-såsen (1*).
*3-2-1 metoden ska ses som en riktlinje för tiden: 3 timmar, 2 timmar, 1 timme. Du måste alltid ta hänsyn till revbenens tjocklek.